Ученици от Долно Дряново завоюваха сребърни медали на международен футболен турнир

Третото издание на приятелския международен футболен турнир, койо се организира от  Фондация „Българска Памет”, приключи. Отлично се представи тимът от гърменското село Долно Дряново, който докосна златото, но в крайна сметка остана на второ място.

Надпреварата, която се проведе в спортен комплекс в Банско, се инициира и финансира от д-р Милен Врабевски. В нея участваха над 100 ученици от пети до седми клас. Пет от отборите бяха от Неврокопския край – Рибново, Доспат, Долно Дряново, Гоце Делчев, Слащен, а другите пет – от Северна Македония /Делчево, Струмица и Берово/.

В двубоя за почетното трето място отборът на Струмица победи с 1:0 този на Слащен и завоюва бронзовите медали. Финалът противопостави отборите на село Долно Дряново и първия тим на Делчево. След динамична и оспорвана игра купата грабнаха младежите от РС Македония, побеждавайки нашите момчета с 4:2.

На официалната церемония по награждаването бяха връчени и две специални индивидуални награди. Голмайстор на турнира с 12 гола стана Джани Тахиров от Долно Дряново, а най-добър вратар е Стоян Коцев от Струмица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене