Цветарките на ул. „Илинден“ в Благоевград се разбраха за първи път без драма на търга

За първи път от години търг за 6 кв. м общинско петно при цветарките на култовия за бранша ъгъл на ул. „Илинден“ и бул. „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград мина без драма и инфарктни наддавания. Теренът е за поставяне на преместваем павилион за продажба на цветя , а в района три дами години наред бяха в жестока конкуренция, от която печелеше общината.

Никакво напрежение нямаше вчера на търга за мястото на първата лавка с лице към бул. „Св.св. Кирил и Методий“, тъй като на наддаването се яви само Любима Георгиева с фирмата й „Цвете Любима“ ЕООД и тази на мъжа й ЕТ „Димитър Георгиев-94-Нора Георгиева-Любима Георгиева“.

Началната наемна цена на петното бе 32,34 лв. на месец, но депозитът за участие – 1000 лв., с идея да го платят наистина заинтересовани кандидати. 40 лв. без ДДС е цената, която предложи „Цвете Любима“ ЕООД и спечели наддаването за 5 г. напред. Това е втори павилион на дамата в зоната, но за първия плаща 1693 лв. на месец, което е рекорден наем от 282 лв. на 1 кв. м за район, който не е идеален център.

Припомняме, че пак тя предложи 30 пъти по-висока цена преди няколко години на търг отново за петно за павилион за цветя, а на следващ търг през 2020 г. друга търговка вдигна цената на квадратен метър до 278 лв.

Само с 10 стотинки над началната цена – за 44,20 лв. без ДДС на месец, нае за следващите 5 г. терен от 6 кв.м под Трето училище досегашният му наемател Илиян Зашев. Фирмата му „Д и Д Зашев“ ЕООД там има павилион за закуски , сокове и захарни изделия . Търговецът основно разчита на учениците, но пандемията и честото преминаване на дистанционно обучение сериозно повлия на оборота му.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене