С фойерверки, много награди и постигнат успех от 5.31 в гоцеделчевското Първо ОУ тържествено закриха учебната година

С фойерверки, много награди и емоции в Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев тържествено закриха учебната година. Вълнуващата церемония събра в училищния двор множество родители, учители и гости, а директорът Людмила Дерменджиева отчете само част от постигнатите успехи на образователната институция, която е и първото иновативно основно училище в областта.

„Мили деца, скъпи колеги, уважаеми родители, благодаря ви, че вложихте ум и сърце във всички дейности през учебната 2021/2022 година! Днес е време да се поздравим с успехите, които постигнахме заедно“, каза директорът и изрази удовлетвореност, че след проведеното през тази година инспектиране от НИО /Национален инспекторат по образование/ Първо ОУ е с максималните оценки от „Много добър” и в трите области на инспектиране – образователен процес, управление и институционална среда.

Повод за гордост е и фактът, че четвъртокласниците на училището са с най-висок резултат за община Гоце Делчев от националните външни оценявания – „Отличен” по БЕЛ и „Много добър” по математика, като четвъртокласникът Александър Кърсердарев е с максимума от 100 точки по математика, следван от Атанас Гаджев с 98 точки.

Л. Дерменжиева допълни, че постигнатият годишен успех за училището през тази учебна година е „Много добър” /5,31/.

Най-специален бе денят за 87-те момичета и момчета, завършващи основното си образование. Те бяха изпратени с пожелания „На добър час!“ и да бъдат честни и добри хора, смели в мечтите и делата си. Г-жа Дерменджиева награди най-изявените ученици от 5-и и 6-и клас, като Михаела Стоянова Гинчева от 5 „в” клас и Атанас Атанасов Телкиев от 6 „в” клас освен грамота получиха и почетното отличие „Ученик без отсъствия“.

Краят на учебната година бе ознаменуван със снимки на фона на ефектната украса

Отличниците на училището – 5 „а” клас с класен ръководител Елена Спириева, бяха наградени и с и вкусна торта за постигнатия от тях успех от 5,58. Връчени бяха и грамоти от името на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов на 22-ма ученици с високи постижения, популяризирали училището и общината.

36 седмокласници, завършили основното си образование с отличен успех, освен грамоти получиха и специален плакет. От името на СБНУ директорът  отличи и начални учители – за показани високи професионални качества при подготовката на учениците от начален етап, които само преди месец спечелиха 83 златни и 43 сребърни медала.

На финала бъдещите осмокласници изказаха своята благодарност и признателност към своите учители и с много вълнение преминаха по „червения килим”, осеян с рози и фойерверки. В чест на събитието дворът и училището бяха декорирани и украсени по впечатляващ начин, а семейство Пицеви – родители на седмокласничка, осигуриха специален подарък – заря и светлинни ефекти.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене