Буря се изви над Перник, потроши дървета, къс скала прониза кола в района на „кървавото” дефиле

Страховита буря се изви във вторник късно вечерта над Перник. Бурен вятър и пороен дъжд, мълнии пронизваха небето. И след края на природната стихия на много места в града дървета и клони бяха паднали върху леки коли и на пътното платно. Парче скала е паднало върху движещ се автомобил около 22,30 ч. Инцидентът е станал на „кървавото“ дефиле в посока Перник. Автомобилът, управляван от 25-годишния перничанин Любослав Илиев, е идвал от кв. „Бела вода” към центъра на града.

„Огромен къс скала се откъсва и пада на предното стъкло на колата. Чупи го от дясната страна на автомобила, където за щастие не е имало пасажер“, разказва майката на шофьора на БМВ-то. „Камъкът е бил толкова голям, че след удара е преминал през целия автомобил и се е спрял в задното стъкло на колата, което също е станало на сол“, коментира още Венера.

Любослав се сдобил с немското возило дни преди инцидента. След случилото се младият мъж се обадил на 112. На място на произшествието е пристигнал патрул, който не е съставил протокол и не е констатирал нищо за произлязлото събитие.

Младият мъж ще си търси правата по надлежния ред, тъй като според него органите на реда не са реагирали адекватно.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене