Симитли: Екопътека „Пътеката на мечката“

В сезона на отпуските стартираме нова поредица, в която ще Ви представяме различни кътчета от нашата чудно красива Община Симитли, които могат да се превърнат в незабравимо място за вашата лятна отпуска и ваканция.

 

Днешната виртуална разходка ще ни отведе до Екопътека „Пътеката на мечката“, която се намира в района на село Сенокос. Маршрутът на екопътеката се изминава за около 4 часа, като трябва да имате предвид, че маршрутът е планински и включва равни участъци и изкачвания.

 

Екопътека „Пътеката на мечката“ е подходяща за изминаване през пролетта, лятото и есента. Началната ѝ точка е центърът на село Сенокос. Маршрутът продължава по маркировка, като трябва да поемете към махала Чакърци. След това продължавате по маркировката през махала Чакърци и нагоре по склона докато стигнете пъстрата поляна на Свети Никола.

 

Следва гора, в която трябва да бъдете особено внимателни за диви животни, а когато излезете от нея ви предстои кратко изкачване по пясъчен сипей. За да продължите по екопътеката трябва да заобиколите хълма над него. Пред вас ще се открие Градището – грамада от камъни. Поляната под тази грамада е последната ви спирка.

 

В следващите издания на поредицата очаквайте още интересни маршрути, забележителности и дестинации, които може да посетите не само в района на село Сенокос, но и на цялата симитлийска община!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене