СКАНДАЛ! Родители от петричкото с. Коларово: Срам! Pекетират децата ни!

Училищното ръководство не допусна до екскурзия ученици, които продължават образованието си на друго място

Обиден и недостоен  начин да “ накажат “ бившите си ученици е намерило ръководството на училището в петричкото село Коларово. Всички, които са избрали да продължат образованието си в други училища не са допуснати до отдавна планирана екскурзия със съучениците си. За екскурзията бившите вече ученици дори са платили. Това съобщиха родители, гневни на формата на принуда, избрана от школското ръководство. Ето какво казва един от родителите в социалните мрежи!

Добър вечер, пише Боби Ч.   Дали ще може да отразим една новина или по – скоро не новина, ами срам. Да засрамим малко българските учители и техните методи на действие спрямо учениците, желаещи да се развиват и завършат средното си образование в  по – елитни гимназии.

Става въпрос за изнудване на ученици, които искат да се преместят да учат в гимназии след 7-ми клас. Учителите в сегашното училище в село Коларово  ги изнудват да останат да си учат там, като начина на изнудване е следния – тези, които ще сменяват учебното заведение за в бъдеще няма да имат възможността да отидат на екскурзията, която се организира за децата. На екскурзия ще отидат само тези, които ще останат да си учат в училището. А иначе предварително    парите за въпросната екскурзия бяха събрани.

Към казаното мога да приложа и снимков материал, който доказва как класната ръководителка на седмокласниците им съобщава нещата, които изброих по – горе.  ,пише Боби Ч

Към думите му се присъединява Теодора Т: Не е нормално да постъпвате по този начин с ученици, които дълги години са били в това училище! Само защото вече няма да продължим средното си образование във вашето училище, вие решихте по този начин да се подиграете с нас!

Всеки има право на избор да реши къде да завърши средното си образование, а не вие да се налагате къде да учиме ние! Средно училище „Васил Левски“, с. Коларово“За случая е информирано ръководството на РУО Благоевград. Вчера започна кампанията по записване на седмокласниците в гимназии, заедно с нея стартира и „войната “ между училищата за ученици.

Използват се приети и неприети форми на привличане на ученици, а директорите и училищните ръководства се съсипват от удари под кръста, за да набират ученици след 7 клас. Ще съобщим подробности около скандалната ситуация в село Коларово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене