Без категория

Преглед на местния печат

104203-pechat-vestnici

В. „Струма“
Гимназист в Сандански заловен от директора да свива цигара с канабис в класната стая

Гимназист в Сандански е заловен от директора , докато свива цигара с трева на чина  в класната стая. Директорът влязъл внезапно около 9.30 ч. сутринта завчера в класната стая и видял как юношата по време на час по биология майстори „веселата цигара“ на чина си. Директорът поискал да види какво прави ученикът, но той скрил цигарата с тревата в джоба си.

Божи кръст се появи в сърцевината на буково дърво в петричкото с. Скрът
Божи кръст се появи в сърцевината на буково дърво. Чудото се случи при рязане на дърва за огрев в семейството на Росен Траянов от петричкото село Скрът. Репортер на вестника видя и как след рязане изображението на кръста остава все така ярко в сърцевината на дървото.

На извънредно заседание АБВ – Петрич изключи Н. Манастарлиев Ию. Киров с обвинение в предателство
На извънредно заседание общинският съвет на АБВ – Петрич изключи от редиците на партията Наки Манастарлиев и Юлиан Киров. Манастарлиев бе на осмо място в партийната кандидатдепутатска листа. И двамата бяха членове на общинския съвет на АБВ, съобщи на пресконференция вчера общинският координатор Димитър Атанасов.

В. „Вяра“

Пчелар от Пастра изтезаван и убит в леглото му, съселяните: Взели са му парите, продава мед, има 70 кошера

Жестоко убийство хвърли в ужас 150-те жители на с. Пастра, сгушено точно под Рилския манастир. 65-годишният Васил Гаврилов вчера бе намерен мъртъв в дома му. Жители на селото се обадиха в редакцията и съобщиха, че Гаврилов може би е станал жертва на хорски приказки, че къта в дома си много пари, защото продава чудесен мед. С това местните хора си обясняват жестокото убийство на съселянина им, който бе намерен пребит до смърт в леглото му вчера сутринта.

 

Глутница кучета повалиха съпругата на лидера на „Атака” в Бобов дол Мария Стоименова на централния площад, отмъкнаха й чанта с провизии, потърпевшата: Ври от гладни псета, може да изядат дете, кметът нехае

Глутница кучета нападнаха съпругата на лидера на „Атака” в Бобов дол Стоичко Стоянов – Мария. По чудо жената се отървала без рани, но останала без чанта, пълна с хранаи с голяма уплаха. Инцидентът e станал вчера сутринта точно в центъра на миньорския град. Мария взела храна за вкъщи от близко заведение, когато кучетата я повалили на земята. Веднага на помощ й се притекъл мъж, станал случайно свидетел на страшната гледка. Тя е в шок и имала натъртвания по цялото тяло.

 

Eксполицаят Георги Прегьов губи апартамента си в Благоевград, дават го на търг за 60 бона

Съдия-изпълнител сложи на тезгяха апартамента на експолицая Георги Прегьов от Благоевград.Той и съпругата му Евгения губят семейното си жилище в квартал „Запад“ заради необслужван банков кредит. Апартаментът е с първоначална цена на търга около 60 000 лева. Преди години семейството стопанисваше барчето „Луксор”, така се казва и фирмата им, на името на която е направена ипотеката на жилището. В момента Георги Прегьов и жена му Евгения живеят в Лондон, където развиват бизнес.

 

РИОСВ-Благоевград глоби 3000 лв. мина „Ораново”, шефът В. Манов: Не замърсяваме природата, това са документни неуредици 

Поредица от глоби за нарушения наложи Регионалната инспекция по околна среда и водите в Благоевград (РИОСВ) на ръководството на рудник „Ораново” за замърсяване на средата. Според експерти на РИОСВ мина „Пирин Ораново“ ЕООД не притежава разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води. Заради това й е наложена глоба в размер на 3000 лева. „Касае се за документни неуредици”, коментира пред репортер на в. „Вяра” шефът на мината Валери Манов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене