Започна кандидатстването за гимназиите

Седмокласниците имат три дни от 5 до 7 юли (включително), за да подадат документи за първото класиране за прием в гимназия. Подаването на заявления става само по електронен път на сайта https://infopriem.mon.bg.

Седмокласниците и родителите им могат сами да попълнят заявлението за кандидатстване. Другият вариант е да използват „поседничеството“ на училището, в което ученикът завършва VII клас, или на някое от училищата-гнезда, определени от регионалните управления на образованието. Попълването от вкъщи може да стане по всяко време на денонощието, а в училищата – в рамките на работния ден.

Всеки ученик има персонален профил в електронната платформа https://infopriem.mon.bg и индивидуален код за достъп. За професионалните паралелки трябва да се предостави и медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика.

Информация за оценките ще бъде отразена по служебен път преди да се пристъпи към балообразуване и класиране. Възможно е да не е видима в момента на подаване на заявлението.

Резултатите от първото класиране трябва да бъдат обявени до 12 юли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене