Без категория

Братът на президента заплаши със съд полицията, удряли сина му в ареста

main_bПлеменник на президента Росен Плевнелиев се озова в ареста, след като премина с автомобила си на червен светофар. Инцидентът е станал в късния следобед вчера на кръстовище в Благоевград.

Униформени забелязали нарушението и спрели автомобила му „Ситроен“ за проверка. 22-годишният Станислав Плевнелиев бил категоричен, че не е виновен, тъй като минал на жълто.

Полицаите му съставили акт, който той отказал да подпише. Разправията била прекратена набързо, след като му щракнали белезниците и го отвели в Първо РУП.

Колата останала насред улицата заедно със спътник на водача.

Пред дежурния полицай момчето продължило да твърди, че не е извършило нарушение, за да го задържат. Тогава униформеният служител го ударил и младежът паднал върху бюрото, като наранил дясната си буза и счупил часовника си.

Малко след това полицаите видели от личната му карта, че е племенник на държавния глава, написали му протокол и го освободили.

„Синът ми беше в шок. Притесних се, защото има тежъкздравословен проблем. Той е с диабет и има 80 % инвалидност с решение на ТЕЛК. А дори да е извършил нарушение, това не е повод срещу него да се упражнява полицейско насилие. Та той е 50 кила с мокри дрехи, както се казва. Още повече, че при задържането му той е казал на полицаите, че е инсулинозависим“, коментира бащата Румен Плевнелиев.

По съвет на адвоката му братът на президента позвънил нателефон 112 и разказал за случилото се. По-късно отвел сина си в спешното отделение, където установили, че кръвната захар на момчето е 18,6.

Пострадалият младеж си извадил и медицинско свидетелство, в което било посочено, че има травма и оток на лицето.

Полицаите твърдят, че синът ми се е държал грубо, но той не е оказал никаква съпротива при задържането му. Може и да е проявил известна раздразнителност, но това се дължи на заболяването му“, каза още Плевнелиев.

Той бе категоричен, че иска официално извинение от полицейската дирекция в Благоевград, в противен случай ще заведе дело за насилие.

От полицията обявиха, че по случая е назначена проверка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене