Вечерна прогноза! Ако има дъжд то той ще е в Югозапада!

Понеделник ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над пго или само Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали за кратко, главно в планините и планинските райони с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната до умерен, от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, по Черноморието – малко по-ниски, в София – около 31°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места в масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 18°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд на юг ще се усили до 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 55 мин. и залязва в 21 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 11 мин. Луната в София изгрява в 10 ч. и 44 мин. и залязва 6 мин. след полунощ. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене