Битовия ток поскъпва! Топ Преса потърси местните депутати…

Комисията за енергийно и водно регулиране прие решение, с което се утвърждават цени за битовите абонати. В сила е от днес до 30 юни следващата година. Ценета скача средно с 3,4 процента, съобщиха от КЕВР. 21 стотинки е киловат час разходвана дневна електроенергия. Нощната е малко-евтина.

Решението е взето след предварително проведени открито заседание и обществено обсъждане с участието на заинтересованите страни – омбудсмана, БФИЕК, БТПП, Асоциация свободен енергиен пазар, граждански организации и сдружения. В окончателното решение са отчетени всички предложения, направени по време на обсъждането, допълват от КЕВР.

По повод неприятната новина за всички потребители ние като местна и отговорна медия решихме, че оснвен да информираме читателите си трябва да направим още нещо. За повече разяснение и търсене на решение за хората медията ни потърси местните народни представители. През уикенда се оказа, че повече са заети и не си вдигат телефона. Единствените които си вдигаха телефона по това време са Стефан Апостолов и Екатерина Димитрушева, които поеха ангажимента да се ангажират със случая и да търсят отговорост.

 За да сведе до минимум увеличението за битовите потребители КЕВР e предприела три мерки: премахва компонентата задължения към обществото, увеличава квотата на АЕЦ „Козлодуй” от 20 процента на 30 за новия ценови период и премахва премиите за значителна част от ВЕИ производителите, като пренасочи освободения финансов ресурс за намаляване на цените на битовите клиенти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене