Петков отхвърли ултиматума на Русия

Министър-председателят в оставка Кирил Петков отхвърли ултиматума на Русия до 12 часа в петък да бъде отменено решението на Министерския съвет за експулсирането на 70 руски дипломати. Той обяви решението си в специално видеообръщение.

„Днес се намираме на исторически вододел. Имаме възможността да продължим промяната за законова държава България, която просперира, държава в която обществените средства се харчат за обществени нужди, или имаме риска да се върнем назад, назад към задкулисието, кукловодите, чуждите интереси.

„Искам ясно да заявя няма да допуснем България да вземе грешната посока, няма да допуснем шепа хора да ограбват обществените средства, няма да допуснем прокурорите да продължават да бездействат, няма да допуснем чужди дипломати да дават ултиматум на българската държава до 12 часа на обяд. Няма да допуснем, защото не ни е страх“, каза Петков.

Ултиматумът беше даден от посланика на Руската Федерация Елеонора Митрофанова. Тя заяви, че ако не бъде оттеглена нотата за експулсирането на 70 руски дипломати до 12 часа в петък, Москва ще скъса дипломатическите си отношения с България.

И да с БСП имаме различия по международните въпроси и да, с част от депутатите от Има такъв народ имаме лични различия, но нищо не може да е по-важно от просперитета на България. Ние всички трябва да застанем рамо до рамо и да продължим промяната напред“, допълни Петков.

https://www.vbox7.com/play:91c9d38451

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене