Кметът на Белица призова ЕК: Помогнете на БГ общините да завършат европейските проекти

Помогнете на българските общини да завършат европейските проекти, които изпълняват. Този призив отправи днес към Еропейската комисия кметът на община Белица Радослав Ревански. Това стана на среща между българската делегация в Комитета на регионите, която се проведе в Брюксел преди 150-ата пленарна сесия. Градоначалникът се обърна с апел към София Алвеш, която отговаря за оперативните програми за България.

Ревански постави един много актуален и болезнен за кметовете на общини въпрос, свързан със завършването на европейските проекти. Те се реализират по линия на европейските оперативни програми. Кметът акцентира на липсата на индексация на строителните обекти от страна на управляващите органи в България заради високата инфлация и поскъпването на строителните материали.

Ревански изрази надеждата си, че Европейската комисия ще има по-активно участие в търсенето на решение на този въпрос. Защото час по-скоро трябва да се намерят всички възможни законови способи за преодоляването на проблема от българските и европейски институции. Това се налага, за да не се стига до загуба на европейски средства, и то в момент на икономическа, социална и политическа криза, в която се намира България. Стигне ли се до такъв сценарий, то стотици хиляди жители на общините у нас ще бъдат лишени от проекти, с които ще се подобри животът им.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене