Двойки от цялата страна си казват „Да” край храма на Ванга

Все повече ритуали за граждански брак се провеждат край храма на пророчицата Ванга в местността Рупите. От години тук си казват заветното „да” влюбени от общините Петрич и Сандански. Но има и интерес от хора от Перник и София, както и от много други краища на страната. Те също предпочитат това магнетично място, където Ванга някога помагаше на хиляди хора.

„Мястото е красиво, зелено и спокойно. Затова привлича гости насам. Ритуалът за граждански брак се прави на поляната край църквата, а в храма е църковният брак за тези, които иска да се врекат във вярност и пред Господ”, казва управителят на манастирския комплекс Серафим Иванов.

Преди години до църквата на Ванга се откри ритуална зала за сватби и кръщенета. Всяка година във вярност имено в местността Рупите на загасналия преди векове вулкан, наричан днес Кожух планина, се вричат по 30-40 двойки. Някои от тях идват от чужбина, за да се оженят на обявеното за свято и силно енергийно от Ванга място. Християнската вяра и закрилата на бог пък приемат близо 100 деца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене