България гони 70 руски дипломати

70 дипломати на руската държава са отзовани от България. Това коментира премиерът в оставка Кирил Петков пред журналисти в парламента. „В неделя очакваме един пълен самолет от 70 места да замине обратно за Москва“, каза Петков.

„В днешния ден бяха отзовани 70 дипломати на руската държава, които нашите служби са идентифицирали като хора, свързани до голяма степен с техните служби и са работили срещу интересите на нашата Родина. Искам да поздравя българските служби и Външно министерство, че институционално са си свършили работата“, каза Петков.

Премиерът в оставка обясни, че дипломатическата роля на изгонените дипломати, е била прикритие.

Той се обърна към всички чужди страни с обещание, че представителите им, които работят срещу интересите на България, ще бъдат призовани да се прибират.

„Важно е България и българските институции да работят за България. Точно това се случи днес“, подчерта още министър-председателят.

Петков заяви, че това не е агресия срещу руския народ. По думите му, когато чужди правителства се опитват и работят срещу интересите на България, имаме институции, които ще противодействат на този тип действия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене