Областният управител проведе среща с фирми с наводнени обекти на бул. Васил Левски в Благоевград и отговорните институции

След сигнал до областния управител от 13 фирми с наводнени обекти на бул. Васил Левски в Благоевград, след обилните валежи на 08.06.2022 г., днес бе организирана съвместна работна среща между тях и отговорните институции в града.
На срещата присъстваха ръководството на Областна администрация Благоевград, управителят на ВиК- Благоевград – Валери Миков, директорът на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност и строителство“ в Община Благоевград – инж. Любомир Треновски, представители на РИОСВ- Благоевград, БДЗБР- Благоевград, както и представители на потърпевшите фирми.

В следствие на пороя на 8 юни, канализационната система не успява да поеме големия приток, което е довело до връщане на отпадъчните води, избиване на канализационните шахти и нахлуване на вода в помещенията на фирмите, подали сигнала. Това води до големи материални щети за собствениците, които отправиха искане да бъдат предприети спешни действия за разрешаване на дългогодишния проблем, свързан с канализационната мрежа в имота.

Управителят на ВиК- Валери Миков обясни, че съвместно с Община Благоевград се изготвя ново инвестиционно проектиране на проблемните улици в града, и по-специално на бул. Васил Левски, за да се подменят водопроводът и канализацията. Инж. Треновски обясни, че е сформирана експертна група, която извършва и проверка.
След анализи и различни предложения, страните се договориха за временно решение, с което да се отпуши съществуващ канализационен колектор за отвеждане на дъждовните води.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене