Отборът на „Дринк маркет“ ГД е шампион на футболния турнир „Купа Неврокоп“ 2022

След двугодишно прекъсване, популярният за неврокопчани турнир за „Купа Неврокоп“ е възстановен. Главен организатор на шампионата за аматьорски футбол на малки врати е община Гоце Делчев. Традицията на градския турнир за футболисти-любители в Гоце Делчев е много стародавна. И също по традиция винаги се е провежда в двора на Второ основно училище още от времето, когато срещите се играга върху терен засипан със сгурия.

На първото издание на турнира след COVID – пандемията в неврокопско се сформираха 24 аматьорски отбора, които в продължение на една седмица предложиха незабравими футболни страсти и емоции както за футболистите, така и за феновете. Разбира се, „черешката на тортата“ бе снощи, когато се игра финалът на шампионата между отборите на „Дринк маркет“- Гоце Делчев и „Места“- Хджидимово. В редовното време мачът завърши без отбелязан гол. Според регламента бяха доиграни още пет минути но сякаш за да е интригата пълна и в продължението не бе отбелязан гол. Спорът се реши с биене на дузпи, където късмета бе на страната на „Дринк маркет“- Гоце Делчев, които грабнаха ценния трофей „Купа Неврокоп“ 2022 г.

Вице шампиони на турнира са „Места“- Хдцидимово, на трето място – „Интер“- Гоце Делчев и на четвърто, „Левски“- Огняново. Кмета на общината Владимир Москов най-напред връчи индивидуалните отличия на най-изявените играчи на турнира. Освен купи и медали, на класиралите отбори от първо до трето място кмета Москов връчи валчери на различни стойности със суми, с които отборите ще имат възможност да си закупят спортни екипи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене