От „Дондуков“ 2 с първи коментар след прецедента, сътворен от ПП

От президентството реагираха, след като стана ясно, че представители на „Продължаваме промяната“ няма „да успеят“ за насрочените 

От президентството реагираха, след като стана ясно, че представители на „Продължаваме промяната“ (ПП) няма „да успеят“ за насрочените днес консултации при президента за съставяне на правителство. Както БЛИЦ писа тяхната среща с държавния глава трябваше да започне в 13:00 часа, но впоследствие стана ясно, че ще бъде отложена. По последна информация причината е, че в момента има заседание на бюджетната комисия. 

„В президентската институция е получено писмо от парламентарната група на „Продължаваме промяната“, с което информират за невъзможност да участват в свиканите от държавния глава консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство в съответствие с предварително съгласуваната времева рамка.

Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на парламентарната група. Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност„, посочиха от президентството.

Междувременно от ПП се опитаха да замажат гафа, който направиха с прецедента, сътворен от тях по-рано днес.

„Днес сутринта от президентството беше изпратена покана за участие в консултациите при Президента Румен Радев относно съставянето на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. От „Продължаваме Промяната“ уведомихме с официално писмо от Андрей Гюров Президентството, че днес се провежда извънредно заседание на Комисията по Бюджет и Финанси за приемане на второ четене на актуализацията на държавния бюджет“, съобщават от партията.

ПП допълват, че днес предстои Национален съвет на партията, а утре предстоят консултации с коалиционните ни партньори.

„За вторник е насрочено извънредно заседание на Народното събрание (НС) за приемане на бюджетите на НЗОК и ДОО, което ще осигури навременно изплащане на пенсиите и помощите за бизнесите и работещите семейства.

В тази връзка очакваме нова дата от г-н Радев и неговата администрация, която да е след извънредното заседание на НС във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията  в Закона за държавния бюджет в сряда“, допълват от ПП.

Малко, след като стана ясно по-рано днес, че оставката на кабинета „Петков“ официално е внесена в парламента, от президентската институция съобщиха, че държавният глава Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е следващата, с която Радев ще проведе консултации по-късно през деня.

За днес са предвидени срещи и с БСП, и с ДПС.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене