Внесоха в Общината подписка с искане за ремонт на обществените чешми в Благоевград

Група граждани, обединени в каузата „За Благоевград“, изпратиха подписка до кмета Илко Стоянов с искане за ремонт на чешмите в района на градската градина – в центъра на градината до детската площадка, на ул. „Христо Татарчев“ в посока съда и при фонтаните в подлеза.

Подписката е стартирана в края на месец май, като Община Благоевград вече ремонтира чешмата при фонтаните.

Сега очакванията са да бъдат осигурени средства за ремонт и на останалите две чешми.

Според информация от Общината за ремонт на повечето обществени чешми в областния център са необходими 6000 лева. Предстои да бъде обсъдено от кое перо ще се осигури сумата.

„През април тази година кметът Илко Стоянов обяви програмата „Заедно за нашия общ дом“, в която граждани могат да дават предложения как да се подобри градската среда. Тази програма е с бюджет от 200 000 лв. От тези средства при добро желание биха могли да се отделят 5-10 хил. лв. за чешмите – този важен социален, екологичен и икономически проблем, който засяга пряко нас, гражданите. Ако има желание, има и начин“, убедени са от Сдружение „За Благоевград“.

Родители с деца, пенсионери и всички посетители на Градската градина ще бъдат изключително радостни, ако чешмите отново заработят, казват те.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене