В Благоевград обучават лица от уязвими групи да са активни на пазара на труда

Община Благоевград изпълнява интегриран проект „Подкрепа за социално включване“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирани от ЕС чрез Европейския социален фонд (ЕСФ).

От началото на месец юни стартира мотивационно обучение, което е част от дейностите по проекта. Обучението включва четири модула: усвояване на умения за подготовка на документи за кандидатстване за работа – автобиография, формуляри, въпросници и др.; усвояване на умения за ефективно използване на различните източници на информация за свободни работни места; усвояване на умения за представяне пред работодател и проследяване на възможности за работа; използване на позитивното влияние на групата – повишаване на активността за търсене на работа, сътрудничество, подпомагане, насърчаване.

Участниците в обучението са разделени на две групи от 20 лица, представители на различни уязвими групи. Целта на дейността е да стимулира лицата от целевите групи към активно поведение на пазара на труда и желание за придобиване и повишаване на знанията и уменията им.

Изпълнението на дейността е предпоставка за успешната реализация на мерките за професионално обучение и последваща субсидирана заетост.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене