Учители и ученици на Трето ОУ в Гоце Делчев подкрепиха кухнята за бедни към Неврокопска митрополия

Ученици от VII А и VII Б, придружавани от свои учители и директора на III ОУ „Братя Миладинови“ г-н Никола Джингаров бяха приети от Неврокопския митрополит Серафим.
Целта на посещението бе предоставяне на пакетирани хранителни продукти, предназначени за социалната кухня към Неврокопската света митрополия. Храните бяха събрани след организирана в училището по инициатива на г-жа Красимира Пейчева благотворителна акция, на която с готовност и желание откликнаха ученици и учители.

По време на срещата, която протече в дух на искреност и сърдечност, Неврокопският митрополит Серафим изтъкна колко важно за нравственото израстване на човека и за придобиването на добродетели е проявата на състрадание към ближния, който е в нужда. В увлекателен разказ той запозна своите гости с ролята на социалната кухня към Неврокопската света митрополия, благодарение на която социално слаби лица получават топла храна и за нейната 30-годишна история.

Митрополитът изрази своята благодарност и сърдечно поздрави учениците за проявеното от тях милосърдие, като подчерта значението на това да се възпитават хората в дух на добротворство още от малки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене