Институт „Николай Добрев” отличи талантливи ученици от Гоце Делчев

За пета поредна година Институт „Николай Добрев” отличи талантливи ученици от ПМГ „Яне Сандански” в Гоце Делчев. На тържествена церемония по случай завършването на випуск 2022 синът на политика, в чиято памет е създаден институтът – Кирил Добрев, връчи тазгодишните награди.

„През всичките тези 20 години, откакто съществува Институт „Николай Добрев“, ние се водим от убеждението, че най-ценната дейност е да продължим делото на моя баща, а именно да насърчаваме млади хора, показали лидерски качества, знания и талант. Благодаря на директора на гимназията г-жа Елка Божикова за прекрасното партньорство“, заяви Добрев. „Не се притеснявайте да имате различно мнение, виждания и позиции. Лидерът никога не се движи по течението, а го създава. Тези, които истински държат на вас, ще продължават да ви следват“, каза още той. Добрев посъветва младежите и никога да не предават кауза и приятели, защото „един ден суетата ще свърши и ще трябва да имате някой, с когото да си спомняте за този ден и това място”.

Награди под формата на грамота, финансова подкрепа и таблет получиха зрелостниците Христина Франгова и Иван Попов, както и преподавателят по физика Марияна Карамитева. Дванадесетокласниците бяха поздравени и от Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене