Удостоиха със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ Спас Бащенски и посмъртно на Кирил Михайлов

Единодушно общинските съветници дадоха съгласието си за удостояване със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ на Спас Лазаров Бащенски и посмъртно на Кирил Войнов Михайлов.

Званието се присъжда за значимия им принос в развитието на община Благоевград.

От трибуната на Общински съвет Благоевград Спас Бащенски изказа благодарности към общинското ръководство и общинските съветници:

Уважаеми дами и господа общински съветници,

С огромно вълнение и благодарност приемам званието. с което днес ме удостоявате.
Приемам го и като признание за усилията на всички онези над 7000 архитекти, инженери, техници и работници, които вложиха сърце и душа при реализирането на грандиозната строителна програма.

Благодарение на нея Благоевград се превърна в съвременен, модерен и европейски град.
Преди 35 години за няколко дни Благоевград беше лицето на България, предизвиквайки нескрито възхищение, а може би и малко завист в очите на гостите ни.
Най-голямата награда, която ние строителите получихме тогава беше гордостта и самочувствието, които градът даде на жителите си с преобразените улици и булеварди, новите сгради, заводи, училища, паркове и спортни площадки.
Разхождайки се днес по улиците на града се вълнувам, както в дните на голямото строителство, защото виждам, че Благоевград не е забавил темповете си на развитие, за което не се пестят усилия и средства.

Щастлив и спокоен съм, че моето поколение е предало щафетата на знаещи и можещи градоуправници, които с младежки ентусиазъм и всеотдайност градят настоящето и светло бъдеще на града ни, но в същото време помнят и уважават миналото.

Благодаря Ви от сърце!

Спас Лазаров Бащенски

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене