Галерия „Кракра“ показа „Духът на Перник“ в платната на художници от 6 държави

IMG_1917

Над 30 уникални платна украсиха галерия „Кракра“. Художниците рисуваха „Духът на Перник“. Сред картините им има пейзажи, абстракции и оригинални пана.

Изложбата откри директорът на Галерия Перник Елена Темелкова, която пожела на всички участници здраве, вдъхновение и да останат с прекрасни впечатления от България. Арт-организаторът на пленера Валентин Топалов гордо съобщи, че популярността на инициативата расте и тази година има рекордно много гости от чужбина. Участниците благодариха за гостоприемството и увериха, че ще отнесат със себе си най-прекрасни спомени от България и Перник.

Заместник кметът на община Перник Илинка Никифорова сподели, че е безкрайно щастлива, че поредното успешно събитие за творците в Перник вече е факт. Тя пожела изложбата да бъде успешна и много хора да видят прекрасните творби и да оценят таланта на авторите.

Всички участници в пленера получиха сертификат за участие и подарък четки от най-новия спонсор на пленера – фирма „Тинторето“ от Сардиния. След откриването на изложбата участниците се върнаха за последната си вечер в Рударци, където прекараха 10 незабравими дни.

 Пленерът „Арт студио Рударци“ се провежда за 17 пореден път. Негови организатори са Община Перник, Художествена галерия – Перник и пернишкото представителство на Съюза на българските художници.

IMG_1948

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене