ПП ГЕРБ Гоце Делчев има много избиратели мюсюлмани, ние сме една от общинските структури на ГЕРБ, която направи огромен пробив в смесените региони.

Ексклузивно! Инж. Ангел Тунчев от ГЕРБ – Гоце Делчев: Казуса с джамията в града е „Буря в чаша вода“!

Казусът с нова джамия в Гоце Делчев сякаш от никъде изпълзя отново в местните медии от известно време насам. Темата се върти от седмици в социалната мрежа фейсбук в групите свързани с един местен общински съветник и неговите медии. Стига се до абсолютни ексцесии и дори заплахи. Целта на публикацията достигна своята цел – в неврокопско тлее огъня на етническото напрежение, а Гоце Делчев беше пример за мирно и човечно съжителство между всички религии. 

Публикациите родиха етнически заплахи в това число за убийство.

В медийните публикации се твърди, че „Инвестиционното намерение за строеж на джамия в Гоце Делчев е  внесено  за разрешение и е било разгледано и обсъдено на председателски съвет в петък, който е продължил много дълго. Съветниците от ГЕРБ били категорично против приемането на предложението на сесия, тъй като преди да се гласува проектът за ПУП и изграждането на джамия, според тях, трябва да се направи допитване до хората….“

Одобрения ПУП за строеж на религиозния обект, предоставен лично он инж. Тунчев

За да разбере каква точно е истината, Топ Преса потърси за информация председателят на комисията „Устройство на територията“ към ОБС – Гоце Делчев общински секретар и председател на групата на ПП ГЕРБ в община Гоце Делчев инж. Ангел Тунчев. Ето какво я истината за „казусът“ с джамията. „Напълно неестествено и в разрез с истината е да се намесва името на ПП ГЕРБ в казуса. Всички документи за въпросния строеж минаха през мен. Аз лично посъветвах мюфтийството, да си построи сградата, което иска да построи защото законът им го позволява. Спазени са всички процедури. Няма нужда от вкарване на проекта в ОБС. Който го твърди това – лъже. Целият скандал е измислен. Буря в чаша вода. Целят се някакви политически дивиденти. ПП ГЕРБ Гоце Делчев има много избиратели мюсюлмани, ние сме една от общинските структури на ГЕРБ, която направи огромен пробив в смесените региони. Ние уважаваме религиозните свободи на всеки един жител на родината.“ заяви инж. Ангел Тунчев ексклузивно за Топ Преса. Той предостави специално за читателите на Топ Преса докумунтацията за строежа на въпросната религиозна сграда. Тя ще е без минарета и с изключително модерна визия, твърди още уважаваният проектант и секретар на ПП ГЕРБ Гоце Делчев. „Жалко е настина, защото сме огромен смесен регион, а нашите братя мюсюлмани няма къде да подготвят починалите си близки за последния им път, например. Крайно време е да покажем, че преди всичко сме хора…“ заяви още той.

Топ Преса от години следи казуса и участва активно в контрола на подобни процеси. Политическите номера обаче при нас не минават. Знаем, че кмет на съседна на нас община е посредничил за публикуването на тези „новини“ и не прави чест на авторите и поръчителите им да разпалват в Гоце Делчев етническо напрежение. Това ще ни струва много, ако го допуснем. Заплахи за убийство минават всяка граница на човешките отношения.

Очаквайте подробности….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене