Илко Стоянов: Баскетболната зала няма да се отдава на концесия

Баскетболната зала в спортен комплекс „Пирин“ няма да се отдава на концесия. Ще се ползва приоритетно за баскетбол, но и от останалите спортни клубове в града. Така кметът Илко Стоянов опроверга ширещите се през последните дни слухове, че заради предстоящия ремонт на залата, осигурен от дарител, ще се промени редът за ползването й.

На днешната сесия на местния парламент градоначаликът аргументира решението за съкращаване на половината от десетте хигиенистки в дружеството „Спортни имоти“. Стоянов бе категоричен, че оптимизацията се налага, за да се свият разходите в бюджета по това перо. Хигиената на закрития плувен басейн ще бъде поверена на частна почистваща фирма.

„На мен също не ми е приятно да се съкращават хора. Но подобна оптимизация ще има и в други отдели и общински звена. За съжаление, това се налага, тъй като бюджетът е ограничен и трябва да пестим“, коментира Стоянов.

Общинският съветник Кирил Илиев отправи забележка към настоящия управител на дружеството „Спортни имоти“ относно хигиената в закрития плувен басейн и подчерта, че паркингът отпред се ползва от частни лица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене