Арестуваха аптечния бос Марешки

Веселин Марешки

Той участвал в конфликт за наем на заведение във Варна, който ескалирал и стигнал до бой

Голям скандал, последван от бой с общинар, разтърси Варна вчера вечерта, съобщава Нова телевизия. В основата му се оказа аптечният бос Веселин Марешки, който беше отведен с белезници във варненската полиция. Марешки участвал в конфликт за наем на заведение във Варна. Спорът ескалирал и се стигнало до бой.

Според собственика на пицарията аптекарският бос е поискал наема да се плаща на него, защото притежавал част от помещението. Собственикът отказва, защото има договор за наем с фирма. В отговор Марешки спира тока на заведението.

„Когато казахме на г-н Марешки да представи документи за това нещо, той каза – „аз документи на вас няма да ви представям. Аз съм човекът, както много добре знаете, мен всички ме познават, полицаите, като ме видят, се пръскат, няма никакъв проблем”, обяснява Стефан Соколов, който е съдружник в пицарията.  По негови думи, макар и Марешки да няма  нотариални права, той спрял тока с фалшиви документи.

Според запознати имотният спор е между бивши съпрузи, които от години водят дела за помещението. Собственикът на пицарията има договор за наем с мъжа, а Веселин Марешки е взел страната на екссъпругата. Така съдържателят на оборотното заведение се оказва между двама съперници.

„Получих обаждане от г-н Марешки да се видим. Държа се арогантно, заплашва ме, заканва се. Ако не станело, както искал, щял да направи всичко възможно заведението да не работи. Той иска да плащам наема на него, като каза, че неговите адвокати щели да се погрижат за всичко да е наред и никой да не може да ме закача“, обясни собственикът на пицарията Асен Миланов.

Вчера, 15-и октомври, токът в заведението трябвало да бъде пуснат. Според свидетели екипът на Енерго-ПРО не е бил допуснат до елтаблото от Веселин Марешки. Намесила се и полицията, но без резултат. Тогава в пицарията идва общинският съветник Костадин Костадинов, след като е бил помолен от собственика да помогне в решаването на спора. Аптекарския бос извадил телефона си и започнал да снима.

„Извадих телефона и докато го фокусирах, даже не забелязах кога се е приближил и ми нанесе един удар в лицето в присъствието на двама полицаи, които бяха на метър и половина от нас”, обясни общинският съветник, като бе категоричен, че не си е разменил и дума с Веселин Марешки.

След удара двамата са били отведени във Второ РПУ за снемане на показания. Там в подкрепа на Костадин Костадинов се събраха близо 50 души.

Веселин Марешки беше задържан за 24 часа, а общинския съветник е категоричен, че ще си търси правата в съда. Категоричен е, че „такива деяния не трябва да остават безнаказани.“

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене