Кметът Илко Стоянов се срещна с граждани по казуса с общински имот в кв.Еленово

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов проведе среща със заинтересовани граждани относно казусът с имот в кв.Еленово, където частен собственик има инвестиционно намерение. В резултат на разготорът с гражданите, градоначалникът е решил да изтегли предложението.

Ето какво написа кметът в публикация на личния му профил във фейсбук:

„Глас народен, глас Божи!
Срещнах се с жители на Благоевград по повод направеното предложение от моя страна до ОбС за промяна на статута на общински имот, намиращ се в квартал „Еленово“. Всички те подкрепиха идеята ми за това предназначението му да бъде изменено от терен за обществено обслужване в такъв за озеленяване, което ще елиминира възможността мястото да бъде застроено. В същото време хората поискаха да бъде направена промяна в проекта, касаеща урегулирания поземлен имот. Затова взех решение да оттегля предложението от дневния ред и същото да бъде върнато в комисии за преразглеждане.

Трябва да работим заедно и диалогично в името на Благоевград! Разчитам на активността на хората, затова отправих покана към тях да бъдат дейни във всички бъдещи обсъждания по въпроса, в които да участват и избрани от тях експерти“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене