Оставиха в ареста прокурорският син Васил Михайлов, обвинен за побой

Васил Михайлов, синът на прокурора от Перник, остава в ареста. Решението е на Софийския апелативен съд. „Потвърждавам думите на моя адвокат, моите действия не са били породени от хулигански подбуди, а самозащита. Никога не съм скачал без причина. Моля за по-лека мярка“, заяви Михайлов.

Той е син на зам.-окръжния прокурор на Перник, Бисер Михайлов. След множество оплаквания за побои на различни хора, Васил Михайлов беше арестуван на 15 юни 2022 г.
От прокуратурата посочиха, че няма опасност от това Михайлов да се укрие, но неговите самоволни действия за насилие са и постоянни и могат да доведат до извършване на ново престъпление. По тази причина беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Софийски апелативен съд потвърди решението на Районния съд в София и остави Михайлов в ареста. Обвинител номер едно Иван Гешев назначи проверка на на прокуратурата в Перник заради случаите на побои, свързани с Михайлов.

Михайлов е привлечен към наказателна отговорност. Срещу него има серия от сигнали за нанесени побои. Според прокуратурата 18-годишният Михайлов е действал изключително дръзко, като ритмично и системно е търсил конфликт с жителите на Перник. В немалка част от случаите поведението му е изключвало намесата на случайни свидетели на побоите. При нападенията е използвал боксове, ножове и е викал приятели, които да снимат клипове, твърдят още разследващите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене