Подгорските села искат да са като Черниче – с водопровод и асфалтирани улици

Десетилетия наред жителите на осемте петрички села в Подгорието са принудени да вървят по улици, които са разбити или никога не са били асфалтирани. Община Петрич не успява да реши проблема, тъй като няма необходимия финансов ресурс.

Населените места – Камена, Скрът, Яворница, Коларово, Габрене, Ключ, Беласица и Самуилово, пък искат да стнат като симитлийското село Черниче, което бе обявено за „Евросело” на страната през 2012 година. Признанието дойде заради перфектната инфраструктура в селището – изградени канализация и водопровод и асфалтирани улици.

Селата в Подгорието имат спешна нужда от улични ремонти. А не от една асфалтирана улица на 4 години. „Затова искаме Община Петрич да изготви общ проект за всички 8 села, където живеят 10 000 души, за довършване на водопроводите и за нови улици. След това ще кандидатстваме пред държавата за финансиране от Плана за възстановяване и развитие”, заяви кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

Според него селата в Подгорието имат шанс да се сдобият с нови улици, ако са обединени в един проект, а не всяко да се спасява поединично.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене