Много подаръци и прекрасен спомен от инициативата „Да спортуваме ЗАЕДНО“ за децата от Кочан, Хаджидимово, Гоце Делчев и Симитли

В чудесно настроение, с много емоции и в спортсменски дух премина вторият ден от инициативата „Да спортуваме ЗАЕДНО“ в парк „Бачиново“ край Благоевград, организиран от Областен информационен център, с подкрепата на община Благоевград.

Ученици от СОУ „Хр. Смирненски“ – с. Кочан (общ. Сатовча), СОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Хаджидимово, I-во ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли се включиха в разнообразните игри и състезания. Малки и големи приеха предизвикателството на въжения парк и не се отказаха да преминат избрания маршрут.

Екипът на Областен информационен център беше подготвил много подаръци и изненади за всички участници.

Празникът в Бачиново „Да спортуваме ЗАЕДНО“ е част от националната инициатива на Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България и се провежда едновременно на територията на цялата страна. Целта ѝ е на открито и в неформална обстановка да се популяризира сред младите хора мрежата от областни информационни центрове като надежден партньор и източник на информация за Оперативните програми през новия програмен период 2014-2020г.

И в следващите дни – до края на седмицата – инициативата „Да спортуваме ЗАЕДНО“  продължава с нови участници, които екипът на Областен информационен център очаква да се присъединят.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене