Нов трус във властта след гръмките думи на Борисов за РСМ, Бориславова го…

Лена може да нарежда и да дава съвети на Кирил Петков, на Асен Василев и на ПП ПП. В ГЕРБ нямаме нужда от нейната юридическа “сила”, каза PR-ът на ГЕРБ

„Лена Бориславова може да нарежда и да дава съвети на Кирил Петков, на Асен Василев и на ПП ПП. В ГЕРБ нямаме нужда от нейната юридическа “сила”. Нека се научи да чете и спазва законите на страната!“, това написа преди минути PR-ът на ГЕРБ Никола Николов в личния си фейсбук профил.

„Външният министър няма право да внесе сам проект за решение на Народното събрание. Според Конституцията това става задължително с решение на Министерския съвет. В това решение трябва и да е ясно разписано правителството точно какъв мандат иска от парламента.

Кирил Петков явно го е страх! И днес се отказа от правото си да взема решения и прехвърли всичко по темата Северна Македония на парламента. Защо? Защото го е страх!“, допълни Николов.

Думите му идват непосредствено след изказване на говорителката на кабинета „Петков“.

Правителството отказа предложението на Бойко Борисов Министерският съвет да одобри френското предложение за решаване на спора между България и Република Северна Македония (РСМ).

Премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за Македония – да мине първа през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерския съвет“, каза началникът на кабинета и говорител на правителството Лена Бориславова.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Борисов каза на брифинг, че офертата е най-добрата и ако кабинетът я одобри и прави в парламента, той гарантира подкрепата на всички 59 депутати на ГЕРБ-СДС.

Малко след това еврокомисарият по разширяването Оливър Вархеи и лидерът на ПГ на ЕНП Манфред Вебер поздравиха в Twitter Борисов.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене