Мустафа Карадайъ: Да изпълним Конституцията и правилника на НС и да отстраним клетвопрестъпника от властта

Г-н председател, заявихте тази сутрин, че днес ще изпълнявате правилника. Но уви не ви се отдава! С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към председателствания заседанието на НС Мирослав Иванов по време на дебатите за нова на недоверие към правителството на Кирил Петков.

Обръщам се към Вас, г-н председател, когато клетвопрестъпникът и нарушител на Конституцията тръгне да сипе лъже, най-малкото, което трябва да сторите, е да му направите забележка, каза Карадайъ, визирайки премиера Кирил Петков.

На този лъжец и клетвопристъпник, все пак трябва да му напомним, че темата „Магнитски“ е тема, актуална, интересна, любопитна и е добре да се запознае с нея, не само да лъже. По темата „Магниткси“ г-н Пеевски си води делата в Америка. Тя е демократична държава има свое законодателство, там вървят определени процедури, продължи Мустафа Карадайъ.

И заяви: „Трябва да напомним на този лъжец, че е подписвал документи, в който казва, че г-н Пеевски няма нищо общо“.

Тогава ли лъже или сега? Да му напомним и на дружината, която от една година са министри и са на власт, че техните актове нашият съд, българският съд ги обявява за незаконни, припомни още лидерът на ДПС.

Самите те се обвиняват за корумпирани, единият казва, че е корумпиран, другия казва, че е корумпиран. Това е тема не за пленарната зала, а за прокуратурата, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

И заяви: „Призовавам ви да изпълним Конституцията на България и Правилника на Народното събрание и да ги отстраним от властта.“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене