Йордан Цонев: За пръв път в новата история на България ДПС напуска КСНС

За пръв път в новата история на България ДПС напуска Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Причините са няколко, а депутатът Йордан Цонев ги коментира от ефира на bTV.

„Първо, президентът трябва да свиква съвет на всеки 3 месеца. Похвално е, че след година и половина свика съвет с първа точка бюджета, но мястото за обсъждане на бюджета е Народното събрание, а не на КСНС“, категорични са от ДПС.

И второ, президентът е поискал присъствието на министър, за когото има съмнения, че има чуждо гражданство. Председателят на ДПС е попитал защо, а президентът е реагирал с думите: „Вие откъде знаете, че той е с двойно гражданство?“ . Мустафа Карадайъ е отговорил, че се е информирал от медиите.

След като Кирил Петков е дошъл, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е попитал за гражданството му, а президентът се е намесил и отклонил въпроса, защото е извън дневния ред на заседанието. „В такъв случай бюджетът не е ли извън дневния ред?“, попитал Карадайъ и станал, и си е тръгнал“, разказа Йордан Цонев.

По адрес на президента ген. Румен Радев Йордан Цонев каза, че от ДПС от никога не са му имали доверие, а  върховенството на закона е свързано със спазване на Конституцията.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене