Надя Шушутева: Танците – това ми е живота

Надя Шушутева е ръководител на танцова формация „Пиринско злато“. Родена е в гр.Ямбол, омъжена е в гр.Гоце Делчев, завършила е Национално училище за фолклорни изкуства-гр. Котел. Първата й специалност е народни танци, а втората-народно пеене. В кариерата си е била част от ансамбъл Тунджа-гр. Ямбол. Записала е в „Черноризец Храбър“- гр. Варна, специалност „Хореография“, където се запознава с г-жа Чакърдъкова и ето я вече 16 години тук.

Танцов клуб „Пиринско злато“ е създаден пред 2012 г. В моментаг-жа Шушутева води около 20 групи, от 5 до 70 годишна възраст. Специално в гр. Гоце Делчев води 8 групи, различни възрасти, напреднали, начинаещи…

„На мен това ми е живота, аз никога не съм работила друго освен преподавател по народни танци“, казва Надя. Сезонно води и групи в дечица от детски градини, от 1 октомври до 30 май. Тогава й е малко по-напрегнато, но старателно си организира нещата, тъй че да е навсякъде на ниво.

„Бавните хора са по-трудни от бързите, това съм забелязала-че бързите хора се научават по-бързо от бавните. И много са красиви са бавните хора. Мъжките хора също са много красиви, но аз нямам момченца., само по едничко в група и то не всички“, споделя от опита зи хореографката.

Повод за гордост и признание е постижението й с ансамбъл „Топлика“ и участието във фестивал „Хоро край Пирина“. „Ние бяхме на второ място с моите деца, за което съм много благодарна, а на първо място беше групата на учителят, който ме е учил“, пояснява Надя. “ Иъм много горда с този успех, и децата са много щастливи“, коментира тя.

Усмихната и сърдечна, тя предразполага млади и стари, не пести време и сили, за да останат и те доволни от себе си. Затова потокът от желаещи да бъдат нейни ученици не спира.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене