ВИДЕО : Непълнолетни пушат вейпове в Гоце Делчев!

Непълнолетни пазаруват вейпове в интернет без контрол

Да си на десетина години и да си купиш електронна цигара, оказва се, е далеч по-лесно, отколкото да си купиш обикновени цигари от близкия магазин. Въпреки че продажбата на деца на така наречените вейпове е забранена, тя се случва бързо и лесно в интернет. От институциите признават, че контролът е труден заради динамиката в необятното онлайн пространство.

С разрешение от родителите на малолетно дете, екип на Топ Преса направи експеримент, за да види, ще ѝ бъде ли поискан документ за самоличност при онлайн покупка. Под претекст, че е за майка ѝ, срещу 43 лева детето се сдоби с електронна цигара, поръчана по интернет и доставена веднага на следващия ден. Цигарата беше избрана на случаен принцип в първия сайт за пазаруване. Въпреки че според общите условия, услугите на сайта са забранени за непълнолетни, оттам не искат нищо друго освен име и телефонен номер. След няколко разменени съобщения с продавача, екипът на Топ Преса уточни офиса на куриера, цвета на желаната цигара и ден по-късно, тя беше в ръцете на непълнолетната ни героиня.

А фактът че децата пушат е на лице. Топ Преса разполага с кадри на които се вижда, че непълнолетните предпочитат от ранна възраст да запушат, което според нас е недопустимо. Времее като общество да се усетим, защото здравето на децата ни трябва да е основна мисия в живота ни. Медията ни не иска да обиди никого нито да го злепостави. Алармираме за да се вземат спешни мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене