ВИДЕО : Непълнолетни пушат вейпове в Гоце Делчев!

Непълнолетни пазаруват вейпове в интернет без контрол

Да си на десетина години и да си купиш електронна цигара, оказва се, е далеч по-лесно, отколкото да си купиш обикновени цигари от близкия магазин. Въпреки че продажбата на деца на така наречените вейпове е забранена, тя се случва бързо и лесно в интернет. От институциите признават, че контролът е труден заради динамиката в необятното онлайн пространство.

С разрешение от родителите на малолетно дете, екип на Топ Преса направи експеримент, за да види, ще ѝ бъде ли поискан документ за самоличност при онлайн покупка. Под претекст, че е за майка ѝ, срещу 43 лева детето се сдоби с електронна цигара, поръчана по интернет и доставена веднага на следващия ден. Цигарата беше избрана на случаен принцип в първия сайт за пазаруване. Въпреки че според общите условия, услугите на сайта са забранени за непълнолетни, оттам не искат нищо друго освен име и телефонен номер. След няколко разменени съобщения с продавача, екипът на Топ Преса уточни офиса на куриера, цвета на желаната цигара и ден по-късно, тя беше в ръцете на непълнолетната ни героиня.

А фактът че децата пушат е на лице. Топ Преса разполага с кадри на които се вижда, че непълнолетните предпочитат от ранна възраст да запушат, което според нас е недопустимо. Времее като общество да се усетим, защото здравето на децата ни трябва да е основна мисия в живота ни. Медията ни не иска да обиди никого нито да го злепостави. Алармираме за да се вземат спешни мерки.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене