До месец община Дупница входира проекта за Младежкия център на мястото на КЕЧ-а

До месец община Дупница входира проекта за изграждането на Младежкия център на мястото на бившия КЕЧ. Днес от общината съобщиха, че през идния месец се очаква да бъде пусната мярката за финансирането, а местната администрация вече е в пълна готовност веднага да подаде документите, които са подготвени. Стойността на проекта е между 1,4 и 1,8 млн. лв.

„Имаме готов идеен проект, който вече презентирахме. Сега работим и по техническата документация, за да бъдем готови и входираме с отварянето на програмата. Община Дупница попада в списъка за финансиране на младежки центрове. Допустими сме по дейност за изграждане на център за подкрепа на личностно развитие, където попадат 23 общини от страната. Освен разкриването на работни места, в този младежки център ще трябва да обхванем и поне 450 млади хора на възраст от 10 до 29 години. Заложените финансови средства за всеки център са в порядъка от 1,4 до 1.8 млн. лева“, обясни зам.- кметът по икономическите въпроси Олга Китанова.

Проектът предвижда открита площ, състояща се от пространство с различни арт работилни и творчески ателиета, места за отдих, спортни площадки, културни прояви на открито, wifi зона и други, като единствено бившата административна сграда ще се запази и използва отново за администрация, където ще се помещава информационен център, зали, кабинети и ателиета. Идеята по изграждането на Младежкия център е от няколко години.

Първоначално се чакаше Министерство на отбраната да склони да прехвърли имота на общината, щом това се случи, веднага беше разработен проектът, който беше представен пред жителите на общината, пари за финансиране обаче нямаше. В момента теренът е ограден, на мястото е избуяла буйна растителност, а нехайни дупничани не пропускат да изхвърлят боклуци на място.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене