Президентът свиква парламента на 27 октомври от 14 часа

51706-632x358Като държавен глава ще свикам учредителното събрание на 27 октомври от 14 ч., заяви президентът Росен Плевнелиев след консултациите с партиите днес.

Президентът извика на консултации всички партии, които влизат в Народното събрание, за да бъде определена датата на първото парламентарно заседание.

Всички 8 партии влязоха при Плевнелиев с едно искане – парламентът да бъде свикан възможно най-скоро. Предложението на Росен Плевнелиев е това да стане на 27 октомври, понеделник. Нито една от политическите сили не се е възпротивила на предложението на президента, съобщи Нова тв.

„Има приемане на бюджет, има спешни неща, които трябва да се случат”, коментира председателят на БСП Михаил Миков.

„По никакъв начин не трябва да се работи както досега – при празни зали, дълги командировки и изразходване на средства”, заяви Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт.

Волен Сидеров напусна Президентството малко след началото на консултациите, защото желанието на „Атака” консултациите да бъдат излъчвани пряко не е било уважено.

„Не желаем да участваме в заседанието, защото не бяха допуснати медиите. Това създава съмнение за задкулисие и договаряне”, на мнение е Сидеров.

Междувременно продължават консултациите на ГЕРБ за съставяне на правителство. Наред са разговорите с Реформаторския блок.

Консултациите продължават вече близо час и половина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене