Да помогнем! Благотворителен концерт за джамията в село Господинци!

Ислямския свят се готви скоро да посрещне втория голям празник на мюсюлманите Курбан Байрам, а малкото село Господинци тръпне в очакване на най-голямото събитие случвало се някога на територията на селото, благотворителния концерт на 08.07.2022г. посветен на новостроящата се джамия в селото.

От дни усилено екипа на кметство Господинци съвместно и с подкрепата на районно мюфтийство са в трескава подготовка на мащабното мероприятие чиято основна цел е набиране на средства за градежа на новата джамия. Изключително силна подкрепа и желание за съдействие има от оркестри, певци, танцьори, певчески самодейни състави и индивидуални изпълнители от целият регион.

Едни от първите подкрепили благотворителното събитие е невероятният оркестър „Якоруда“ от град Якоруда със солистка Айше Осенска, извора на автентичния фолклор от село Брезница Нуша Гюзум с танцова група “ Брезница“ , славея от Пирин изключителния талант на с. Брезница Фатме Кальор и нейния брат Мухамед, певицата на народа жената чийто глас докосва сърцата на хората неповторимата Емилия Широва от с. Слащен, младежка формация от мюсюлманската общност на квартал“ Комсала“ гр. Гоце Делчев, прекрасния оркестър на семейство Пашови от с. Огняново оркестър „Фамилия“, специална изненада очакваме от уникалната Фериде Зарбашева от с. Лъжница, с целият си блясък, красота и уникална носия очакваме момински състав от с. Рибново, неуморните жени за автентично пеене от с. Скребатно и детски танцов състав от с. Филипово.

Невероятен младежки танцов състав който ще внесе много красота, колорит и автентичност от с. Беслен. Много силно представяне и от с. Корница, младата народна изпълнителка възпитаничка на НУЗФИ „Широка лъка“ и по настоящем участничка в ансамбъл „Пирин“ Зайнеп Вражели и невероятният талант детето с ангелски глас малката Елиф Уруч. Специално за подкрепа на благотворителното събитие сред нас ще бъде гласът на Родопите пазитела на автентичната родопска песен ХАМИД ИМАМСКИ .

До дни очакваме окончателно потвърждения и от още изпълнители готови да окажат съдействие на благотворителното събитие. . Организаторите са отворени и в готовност да дадат сцена на всеки изпълнител готов да помогне за добрата кауза. А в исляма се казва че все е себап да помагаш и правиш добро, но най-голям себап е да помогнеш при градеш на джамия. Нека доброто на всеки който е решил да помогне да му се връща стократно.

АМИН.

Може да бъде изображение с на открито

Може да бъде изображение с 14 души, изправени хора и на открито Може да бъде изображение с 4 души и изправени хора

Може да бъде изображение с 1 човек, седящ и на открито Може да бъде изображение с 2 души и изправени хора

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на открито Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора, на закрито и текст, който гласи 'KORG Pa4X оркестър "фамилия"'

Може да бъде изображение с 10 души и изправени хора Може да бъде изображение с 11 души, изправени хора и на закрито

Може да бъде изображение с 1 човек, брада и на открито Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на закрито

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на открито Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и цвете

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на открито

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене