Големият вот пред правителството

Снимка: НОВА

Експерти с коментар за предстоящото гласуване

„Всяка свръхпретенция за морал и свръхможене катастрофира точно по този начин.

Популизмът на ИТН катастрофира в управлението на институциите. В този смисъл коалицията се самовзриви. Не опозицията, нито обществото свали този кабинет. Разцеплението дойде вътре от тях самите”. Това обяви политологът Цветанка Андреева пред Нова.
„Според мен това правителство няма да оцелее. Дори в последния момент да има някакво напазаруване на депутати – в момента, в който няма едно солидно мнозинство – започват пазарлъци и това блокира работата на НС. Така политиките, които трябва да бъдат провеждани, ще станат заложник на едно плаващо мнозинство и нивото на парламентаризма ще бъде ниско, а доверието в депутатите – ще стане още по-ниско”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев, коментирайки предстоящия вот не недоверие към кабинета.

„Партиите всъщност са синтез от два елемента – лидерство и мандатът, тоест хората, които го подкрепят. Лидерът на ИТН се отклони от мандата, с който беше избран. Той се провали на три пъти”, допълни от своя страна политологът доц. Даниел Смилов.

Росен Стойчев

dnes.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене