ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ПОБРАТИМЕНИЯ НИ ГРАД КСАНТИ ГОСТУВА НА СМОЛЯН

По повод празника на града в Смолян гостува делегация от побратимения гръцки гр. Ксанти. Гостите посетиха Смолян по покана на кмета Николай Мелемов. Община Ксанти беше представена от заместник-кмета по туризъм, култура и образование Панайотис Амвросиадис и общинския съветник Афентулис Цакиридис. Те бяха придружени от журналиста Мери Даликриаду, която осъществява връзките с обществеността на местната власт в Ксанти.

На срещата на двете страни, която премина много сърдечно, предвид дългогодишното  партньорство и побратимяване, което датира от 1995 г., бяха обсъдени въпроси за по-нататъшното укрепване на отношенията и сътрудничеството. Бяха разменени и символични подаръци. Двете страни си размениха тениски с логата на своите туристически кампании – GO XANTHI и VISIT SMOLYAN (I♡SMOLYAN).
Делегацията предаде специални поздрави от кмета на Ксанти Манолис Цепелис и покани посещението да бъде върнато по време на тържествата на Стария град в Ксанти през м. септември.

Представителите на Ксанти също така се срещнаха и с почетния гражданин на Смолян г-н Георги Чилингиров, председател на Дружеството за приятелство между България и Гърция, чийто принос за укрепването и развитието на българо-гръцките отношения е безспорен и признат и от двете страни. Делегацията присъства на събитията, организирани от Община Смолян, както и посети църквата „Св. Висарион Смоленски“, Регионалния исторически музей и Художествената галерия и опита от местната кухня.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене