Вигенин: Сигурно ще има нужда от персонални промени в правителството

„Не виждам причина колегите да се отцепват от ИТН, могат да не подкрепят вота на недоверие. Да се опитат да се върнат на платформата, на която бяха избрани. В рамките на седмица- две те предадоха своите избиратели. Сигурно ще има нужда от персонални промени в правителството“. Това заяви за „На фокус“ по Нова телевизия зам.-председателят на НС от квотата на БСП Кристиан Вигенин.

По думите му напрежение в парламента има. „Нищо в пленарната зала не се е решило с физическа сила, въпрос на гласове и политическа воля. Има мнозинство, което в негативен смисъл е в състояние да събере достатъчно гласове, за да отстрани председателя на НС. Тези партии очевидно имат съвпадащи интереси. Вотът на недоверие не е предрешен, защото там има по-различен залог. Може би до сряда, когато ще се гласува, ще настъпи успокояване на ситуацията“, посочи той.

Според него БСП няма да се бърка в избора на евентуален нов премиер. „Основна задача на ПП е да осигури мнозинство, не е наша задача. Към тях са и критиките, ние заставаме твърдо за тях. Възразявам да се говори, че едни депутати може да бъдат пазарувани. Радев може да подкрепи правителството в по-голяма степен“, смята Вигенин.

„До сряда, когато ще се гласува вота на недоверие, е възможно да настъпи успокояване на ситуацията, а депутатите да премислят какво правят в състояние на емоции. Вотът е предложен от ГЕРБ. Не мога да си представя какво равнище на политическа хигиена биха имали някои народни представители ако гласуват положително и какъв знак биха дали на своите избиратели“, допусна още той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене