Обаче аз няма да се спра - всичко депутати да ми вземете, да ми оставите само Тошко Йорданов аз пак няма да спра, защото на моя страна е справедливостта и нямам какво да губя.

ВИДЕО: Слави към „Кирил и Асен“ – Твърде лично!

Френското предложение за стартиране на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС вече е факт и той изтече в медиите. От него става безусловно ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от политиката на външно министерство. Това каза в изявление лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Тъй като външния министър беше предложение на ИТН и аз нямам никаква представа какви разговори са водени, а научавам всичко това от самото предложение. В този документ се говори за българско малцинство. А това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи. В така нареченото предложение се казва, че трябва да пуснем Северна Македония да стартира преговорите, а ЕС и Франция ще гарантират, че Северна Македония ще изпълни после ангажиментите към нас. После ще приеме българите в конституцията си като държавотворен народ и после ще приеме решенията от договора за добросъседство от 2017г. А гаранция за това, че после ще се случи,  ще дадат Франция и ЕС – тоест „гаранция – Франция“, обясни Трифонов.

„Има и друго абсурдно нещо в това френско предложение – тъй като ние, българите, не приемаме съществуването на македонския език, защото такъв език няма, всички останали европейски държави ще го признаят, а пък на нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана министър-председател. Принуден съм от обстоятелствата да произнеса четирите думи, които най-много мразя да произнасям – аз нали ви казах. И една от основателните причини, заради която изтеглих министрите от правителството, вече е факт. И тези малоумни внушения за мафия и корупция са само едни нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков. От обща култура трябва да знаете какво означава мафия – мафията е срастване на организираната престъпност с държавната власт. Как да има мафия, когато нямаш власт? Аз напускайки властта, напускам и възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт. Как да се корумпираш като няма от къде да вземеш? „, допълни той.

„Другата седмица ИТН ще заяви позицията си в парламента чрез депутатите си, колкото и да са те. Търговията с депутати през последните дни е толкова унизителна и срамна работа и показва само едно – Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена. Каква позиция ще имат другите партии – това си е тяхна работа. Не съм разговарял и не съм преговарял с никого. Коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС няма и няма да има. Това няма да промени поведението на някои медии и лъжливите фрази, които те произнасят, но истината е такава и тя е най-силния щит против лъжите и измислиците. И нещо лично на Кирил и на Асен – явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил в България и не ме познавате. Обаче аз няма да се спра – всичко депутати да ми вземете, да ми оставите само Тошко Йорданов аз пак няма да спра, защото на моя страна е справедливостта и нямам какво да губя. Какво ще ми вземете, какво ще вземете на човек, който няма какво да губи?“, завърши лидерът на ИТН.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=562874222021776 ВИДЕОТО ТУК

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене