Видео: Деветдесет израелски младежи изнесоха невероятен концерт в Гоце Делчев

Konc Izrael.Still011

Турнето на младежкия оркестър и хор от израелския град Петах Тиква в България включваше общо 5 града – Левски, София, Габрово, Правец и финалния концерт в Гоце Делчев. Културната проява се посвещава с благодарност към 120-те български пожарникари, които през 2010-та година проявиха геройство при гасенето на стихиен пожар в планината Кармел в еврейската държава.

Концертът се водеше от големия приятел на гр. Гоце Делчев Яков Джераси и двама младежи от града, които през миналата година бяха лауреати на конкурса за есе, посветено на спасяването на българските евреи, вдъхновено от книгата на проф. Михаел Барзоар „Извън хватката на Хитлер“.

В знак на уважение към двата народа, младите музиканти изпълниха националните химни на България и Израел.

В препълнената зала, предимно от младежи, в Дома на културата, публиката аплодира на крака изпълненията на младите таланти, сред които бяха „Рапсодия Вардар” на Панчо Владигеров. Изпълненията пък на популярния израелски певец Итай Джеруфи качи адреналина на публиката до краен предел.

На концерта присъстваха заместник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев. Официално приветствие към гостите от Израел отправи председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, който благодари за прекрасния концерт и пожела подобни културни мероприятия между България и Израел да продължат и за напред на обменни начала.

В знак на признателност и благодарност за оказаното гостоприемство, ръководителят на делегацията Менаше Рагив връчи специален подарък от името на кмета на град Петах Тиква, Ицик Браверман.

„Черешката на тортата“ и трогателен жест към българската публика бяха изпълненията на чист български език на обичаните от всеки българин „Хубава си, моя горо“, „Мари бабо гърбава“ и специално, и единствено за публиката на Гоце Делчев, невероятните музиканти бяха подготвили песента „Македонско девойче“.

 

 

Konc Izrael.Still001

Konc Izrael.Still002

Konc Izrael.Still003

Konc Izrael.Still004

Konc Izrael.Still005

Konc Izrael.Still006

Konc Izrael.Still007

Konc Izrael.Still008

Konc Izrael.Still009

Konc Izrael.Still010

Konc Izrael.Still011

Konc Izrael.Still012

Konc Izrael.Still013

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене