Минералната вода в Кюстендил е годна не само за миене, но и за пиене?

вода
Тя е с най-добрите качествени показатели в сравнение с природното богатство в други градове в страната. Такова уверение е получил след тричасов разговор с директора на Специализираната лаборатория за изследване на минералната вода общинският съветник от РЗС Младен Ризов. Предстои становище да издадат и от Министерството на здравеопазването. Съветникът предлага и изграждане на обществена чешма, от която да се възползват не само кюстендилци, но и жители на други градове в България.
Ризов изготви и анкетна карта, която е под мотото „Нека заедно да рестартираме Кюстендил”. “Колеги, настоявам да намерите време и да я попълните до 4-и февруари”, каза Ризов в качеството си на председател на новосъздадена комисия по инвестиционна политика към Общинския съвет. В нея са засегнати и теми като балнеология, земеделие, бизнес, археология и други.
На сесията отпуснати 1000 лева за финансово подпомагане на дете на 10 г., претърпяло медицинска операция на главен мозък. Средствата ще бъдат изплатени от бюджета на общината.
Общинският съветник Милчо Христов предлага Община Кюстендил да намери форма да задължи разпространителите на печатни издания да се погрижат за условията в павилионите за продажба на вестници. „Сега сутрин рано продавачите палят свещ, вали дъжд, ползват фенерчета. Не може ли да се намери начин там да се вкара електричество. Сега гледката ни връща преди 50- 100 години”, коментира Христов. Той настоява още вестниците да започнат да се продават не по-късно от 5 часа, а не както досега в 7 часа. „Образуват се опашки, чуват се псувни, ругатни и закани”, добавя още той.
Анелия Любенова от Коалиция „Кюстендил” отбеляза, че недобросъвестни водачи притесняват пешеходците по алеята от стадион „Осогово” до лесопарк “Хисарлъка”. По нея е забранено движението на моторни превозни средства. „От КАТ „Пътна полиция” извършват необходимите действия по контрола на Закона за движение по пътищата, ние също ще ги сигнализираме. Това е в техните правомощия”, отговори градоначалникът.
Беше повдигнат и въпросът с взето решение за отдаване на повече от 20 места за поставяне на павилиони за продажба на цигари и пакетирани изделия, като стана ясно, че има взето решение, но няма одобрен и изготвен проект на договор, поради което не е обявена необходимата тръжна процедура.
www.nablyudatel.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене