Това ли е новият отцепник от партията на Слави БЛИЦ TV

Кирил Симеонов се разграничи от „Има такъв народ“

Горещите страсти в Народното събрание (НС) сякаш нямат край. БЛИЦ припомня, че още в ранни зори се стигна до бой между депутати в парламента.

След кратка почивка се случи нещо също толкова интересно. По-рано днес Ива Митева от „Има такъв народ“ (ИТН) каза, че има информация, че депутати от партията на Слави Трифонов „ще се отцепят“ при гласуването на вота на недоверие на кабинета „Петков“.

Това се случва на фона на вчерашното сваляне на председателят на НС Никола Минчев, след като ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ гласуваха за оставката му.

Малко след това се появи информация, че това е новата „коалиция“, а лично Слави Трифонов проговори за това дали партията му ще се обедини с изброените политически субекти.

Интригата дали ще има още отцепници от ИТН се заплете още повече след днешното изказване от парламентарната трубина на депутат на Трифонов.

„Когато се видях със Слави Трифонов той ме попита за какво се боря. Е, боря се срещу системата и статуквото.

Вчера ние гласувахме заедно с тази система и мен ме е срам от това“, заяви депутатът от ИТН Кирил Симеонов.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Изказването му бе посрещнато от ръкопляскания от страна на депутатите от БСП и „Продължаваме промяната“ (ПП), които му станаха на крака. Божанков дори го прегърна.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Това още повече засили спекулациите в парламента, че може би именно Симеонов ще е новият отцепник от партията на Трифонов.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Хората, които ме познават във Варна, знаят, че години наред открито съм опонирал на управлението на ГЕРБ. Не съм ГЕРБ. Не съм ДПС“, оправда се варненският народен представител, влязъл в НС от квотата на „Има такъв народ“.

БЛИЦ припомня, че миналата седмица лично Симеонов призна, че премиерът Кирил Петков го е вербувал, след като го бил поканил в негова лаборатория в София.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене