Шофьори гневни: В тунелите на Е-79 край Дупница е тъмно като в рог

Шофьори алармираха в редакцията на вестник „Струма“, че вече от няколко месеца лампите в тунелите на главен път Е-79 край Дупница не светят. „Стават ПТП-та, някой ще загине заради нехайството на Областно пътно управление – Кюстендил“, гневни са шофьорите.

Ю. Божилова

Ю. Божилова

Общинският съветник от „Глас народен“ в ОбС – Дупница Иван Танев коментира пред репортер на „Струма“: „Пътувам ежедневно от жк „Бистрица“ до фармацевтичното предприятие „Тева“ край Дупница. Повече от 6 м звъня за проблема на директора на Областно пътно управление в Кюстендил Юлия Божилова и водя разговори с нея, в които тя ми обещава, че лампите ще бъдат подменени, но резултат няма. Това поведение за мен е безхаберие. Преди два дни на излизане от тунела в посока Благоевград видях две патрулки, оказа се, че мъж от Дупница е самокатастрофирал и се е обърнал в канавката на излизане от тунела. Тази част от тунела, където има лек завой, няма лампи и е тъмно като в рог. Шофьорите изведнъж излизат на светло, след като са преминали през тъмния участък, и стават ПТП-та. Юлия Божилова ме увери, че ще направи обследване на осветлението на двата тунела и едва тогава ще решава проблема. Толкова ли не намери време за 6 м. да извърши обследване на осветлението и да разреши ситуацията, която създава опасност от пътни произшествия“, попита Иван Танев.

Репортер на „Струма“ се свърза и с РУ на МВР в Дупница по повод ПТП-та, свързани с липсата на частично осветление в тунелите на главен път Е-79 край Дупница, с въпроса търсено ли е съдействие от Областно пътно управление. От там отговориха, че от 8 месеца водят кореспонденция с директора на Областно пътно управление в Кюстендил, но все още няма резултат. Последният отговор, получен от Юлия Божилова, е, че ще трябва да проведе обществена поръчка за фирма, която да смени изгорелите крушки в двата тунела. Последното ПТП е станало преди два дни, 60-г. шофьор се е обърнал с лек автомобил, тип „баничарка“, в канавката на излизане от тунела в посока Благоевград . Имало е и други пътни произшествия

На въпроса ни към Юлия Божилова кога ще бъде възстановено осветлението в тунелите край Дупница отговорът й бе: „Обърнете се към пресцентъра на АПИ”.

Най-тежък е участъкът на излизане от завоя на тунела в посока Благоевград, където е пълна тъмнина и изведнъж тунелът свършва и дневната светлина удря в очите шофьорите, което е и предпоставка за пътнотранспортни произшествия.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене