Кирил Петков: Не ни е страх от избори

Хубавото е, че завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори, защото хората, които гледат в момента, могат да си направят ясна представа какво се случи. Така премиерът Кирил Петков коментира пред журналисти в парламента ситуацията около гласуването за предсрочното освобождаване от поста на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

На въпрос дали ще се откаже от „борбата си за това правителство“, Петков отговори: „Напротив, не“. И добави: „Аз вярвам, че има още свестни хора в парламента“. По думите му това са хора между страха и съвестта си, че България не трябва да влиза в политическа криза и избори след избори.

Никола Минчев бе предсрочно освободен като председател на парламент със 125 гласа „за“. Против оставката му бяха 113 депутати, един депутат се въздържа. Пред журналисти в кулоарите на парламента Минчев сподели, че той е народният представител, гласувал с „въздържал се“.

Вчера от ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента 59 подписа тази сутрин под искането за вот на недоверие към правителството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене