Посещението на Петков в Азербайджан се отлага

Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината е решението на премиера да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Премиерът нееднократно и със сериозни аргументи е заявявал подкрепата си за тази актуализация, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното увеличение на пенсиите за последните 10 години, мерките за намаляване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и много други социални плащания, които правят приемането на новия бюджет водещ приоритет за отговорното към българските граждани управление.

Премиерът проведе в рамките на днешния ден телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата обсъдиха темите, които са от стратегическа значимост за енергийната независимост на България. Договориха се отложената визита да се състои при първа възможност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене